17 svi

Maturanti su, zajedno sa svojim razrednicima, završili avanturu u našemu Centru kao što su je i započeli – svetom misom. Posljednji dan nastave iskoristili su za druženje i prisjećanje na trenutke koji su obilježili svaki razred. Pripremili su i prigodan zahvalni govor:

Tu smo, na kraju. Nismo ni očekivali kako će ovaj dan doći tako brzo.

Sada smo radosni jer smo završili veliki projekt svoga života. Ovu radost moramo i zadržati, ali kako? Lako je biti radostan kad nam je sve po volji, ali kada dođu teški trenutci, bitno je ostati blizu Gospodinu. Naš don Bosco volio je govoriti: „Ne tražim od mladih ništa drugo osim da budu dobri kršćani i pošteni građani koji su uvijek veseli. Važno mi je da ne griješite.“ On je svojim mladićima savjetovao i redovne sakramente. Znao je kako će, ako ostanu uz Gospodina, činiti velika djela.

Njegovi salezijanci su mu vjerovali i sve do danas čine dobro svima nama. Želimo zato zahvaliti Gospodinu što je pozvao don Bosca i naše salezijance. Hvala vam što ste uvijek bili tu uz nas i za nas. Ni u jednoj školi nismo bili dočekivani i ispraćani kao ovdje. Hvala vam!

Dragi profesori, bilo je dana kada smo vas razočarali, ogovarali, ljutili. Ponekad smo i mi osjećali to s vaše strane. Ipak, u dubini srca jedni drugima želimo dobro i zbog toga oprostimo što se nismo razumjeli. Samo tako će nam ovaj dio našega života zauvijek ostati u lijepome sjećanju i sve dobro što smo ovdje primili, svu radost koju smo osjećali, sve uspjehe i neuspjehe koje smo zajedno doživjeli.

Mnogo je toga za reći… Osobna je to stvar svakoga od nas.

Roditelji, hvala vam! Hvala vam za život, hvala vam za svaku potporu, za svaku brigu, za svu pruženu ljubav…

Ujedinimo svoje molitve za sve nas. Molimo Gospodina za naš životni put i uvijek se sjetimo don Boscovih riječi: „Tko ima jaku volju, uvijek će pronaći sredstva da postigne svoj cilj.“

U propovjedi je don Milan, ravnatelj Centra, izrekao dramatičan i motivirajući govor, ali je prije svega uputio ispriku svima za sve pogrješke koje su se dogodile. Pozvao je maturante neka u životu slijede primjer svetoga Dominika Savija. Podsjetio ih kako su sada odgovorni za svoja djela te naglasio kako se odnos s Bogom gradi i redovitim primanjem svetih sakramenata. Ponovio je i don Boscov recept za svetost koji se sastoji od tri stvari: biti radostan, izvršavati svakodnevne dužnosti i činiti dobra djela.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis