07 ruj

U mnogim je školama školsko zvono 1. rujna ove godine označilo početak nove školske godine. No, u Katoličkome školskome centru „Don Bosco“ tako bitan početak označilo je slavlje svete mise. Školsko će zvono ionako zvoniti prije svakoga sata.

Svetu misu – zaziv Duha Svetoga – slavio je don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, u zajedništvu s ostalim svećenicima salezijancima žepačke zajednice. Slušajući njegove poticajne i ohrabrujuće riječi, nitko nije ostao ravnodušan.

Ovaj dan nije obilježio samo početak nove školske i nastavne godine, nego i oproštaj dosadašnjega ravnatelja Centra, don Josipa Krpića, i pedagoga Tehničko-obrtničke škole, don Stjepana Matijevića, koji iz opravdanih razloga nije mogao biti s nama, kao i uvođenje u službu i predstavljanje novoga ravnatelja Centra i zajednice, don Milana Ivančevića. Od žepačke se zajednice oprostio i dosadašnji salezijanski asistent, Ivan Veriga, a on nam je izmolio drugu dvojicu asistenata, Ivana Žalca i Paula Baškovića. No, tu događajima nije bio kraj. Naime, naša profesorica Ruža Vidović službeno je započela svoju mirovinu. Ostala je mnogim generacijama u  lijepomu sjećanju: od Jajca, preko Maglaja do Žepča, a sigurno i šire.

Zahvaljujemo od srca onima koji odlaze, a onima koji dolaze izražavamo dobrodošlicu. Neka i jedne i druge i sve nas prati Božji blagoslov kroz ovu novu školsku godinu!

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis