30 lis

Dana 18. listopada učenici drugih i trećih razreda Opće gimnazije KŠC-a Don Bosco uputili su se na studijsko putovanje u Zagreb. Glavni grad Lijepe Naše posjetili su u pratnji profesora Branka Marijanovića, Slavice Jukić, Katarine Jukić i Ivane Jozić te asistenta Josipa Sarića.

Nakon što su se smjestili u hostel, svi su krenuli prema Muzeju iluzija u kojem su se mogle napraviti vrlo zanimljive fotografije. Šetajući kroz prekrasne ulice grada, učenici su stigli do Tehničkog muzeja Nikole Tesle. Tamo su imali priliku posjetiti jedini rudnik u Hrvatskoj, jedinstveni planetarij te laboratorij Nikole Tesle u kojem su, uz sudjelovanje zainteresiranih učenika,  izvedeni neki od najznačajnijih  pokusa ovog velikog znanstvenika. Nakon toga učenici su imali slobodno vrijeme. Većina njih provela ga je na Trgu bana Jelačića. Prilika je to bila i za susret s prijateljima i rodbinom koja živi u Zagrebu. Slijedio je povratak u hostel na večeru i kratki predah u sobi. Posjet kazalištu Exit većini učenika bio je i najzanimljiviji dio ovog putovanja. Predstava SHAKEspeare na EXit bila je jako humoristična i poučna. Poslije predstave učenici su proveli vrijeme družeći se. Sljedećeg jutra, nakon laganog doručka, slijedio je posjet  Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini. U Muzeju su učenici imali odličnu priliku pomoću različitih sadržaja (postave muzeja, filma te rekonstrukcije nalazišta) razumjeti  teoriju velikog praska i Darwinovu teoriju evolucije. Po povratku u Zagreb uslijedio je shopping nakon kojeg su se zadovoljni vratili kući.

Učenici i profesori  na ovom su putovanju stvorili još bolju komunikaciju koja će im omogućiti uspješniji rad u nastavku školske godine.

Antonia Knezović, II. b

Za pregled cijele obavijesti klinite OVDJE