23 lis

U ranim jutarnjim satima u pratnji naših razrednica Marije Antunović i Marte Marijanović te pedagoga don Ivana Širića krenuli smo na studijsko putovanje u Zagreb. Nakon par sati vožnje stigli smo na odredište, a najprije smo posjetili Fakultet strojarstva i brodogradnje gdje nas je dočekao prof. dr. sc. Dubravko Majetić, dekan Fakulteta. Nakon uvodnog pozdrava i kratkog predstavljanja prepustio nas je asistentima koji su nas detaljnije upoznali s Fakultetom i uveli u nekoliko laboratorija. Pokazali su nam i novi električni bolid VULPES koji je potvrda uspješnog rada njihovih studentskih udruga.

Prikupivši mnoštvo korisnih informacija, s Fakulteta strojarstva i brodogradnje zaputili smo se prema hostelu, smještenom u samom centru Zagreba, te slobodno vrijeme iskoristili za šetnju glavnim gradskim trgom. Vrijeme je brzo prolazilo, pa je na red došao i posjet Muzeju iluzija, a zatim i odlazak u kino gdje smo se zabavili gledanjem filma po našem izboru. Kasni večernji sati bili su rezervirani za druženje i prepričavanje dojmova.

Drugi dan studijskog putovanja započeli smo odlaskom u Tehnički muzej Nikola Tesla. Zaposlenici Muzeja na zanimljiv su način predstavili samog Nikolu Teslu te raznovrsne zbirke i izloške. Posljednja stručna postaja našeg putovanja bila je uspješna hrvatska tvrtka Instrumentaria koja razvija, proizvodi prodaje medicinske proizvode za ortopediju i traumatologiju. Tu smo vidjeli kako se uspješno mogu primijeniti znanja koja stječemo kroz nastavu. Ljubazni zaposlenici ovog poduzeća proveli su nas kroz različite pogone, pojasnili nam i pokazali kako teče cijeli proces, od planiranja do proizvodnje i pakiranja gotovog proizvoda.

Studijsko putovanje priveli smo kraju odlaskom u jedan trgovački centar u kojem smo se okrijepili, našetali, odmorili i pripremili za povratak svojim domovima. Umorni i pospani, ali nadasve zadovoljni viđenim, u Žepče smo se vratili u kasnim večernjim satima.

Anđela Sinanović, III. m

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis