12 ruj

Za novu generaciju učenika u KŠC-u “Don Bosco” u ponedjeljak i utorak pripremljen je poseban program kojem je namjera bila olakšati učenicima prilagodbu na novi prostor i radne navike. Tako su prvi dani nove školske godine za učenike prvih razreda, kao i prethodnih godina, protekli bez nastave, u druženju i upoznavanju novih prijatelja i novoga ambijenta.

U ponedjeljak su se s učenicima upoznali ravnatelji Tehničko-obrtničke škole i Opće gimnazije te školski pedagog i školska psihologinja. Taj dan učenici su mogli saznati kako funkcionira Centar, što im se sve nudi,  ali i što se sve od njih traži. Drugi dan programa učenici su naučili nešto više o salezijancima i preventivnom sustavu, najprije kroz obraćanje don Milana Ivančevića, ravnatelja KŠC-a, a zatim kroz radionice i izlaganje koje su održali školski pedagog i školska psihologinja. Također je prikazan film o životu i djelovanju don Bosca, zaštitinika našeg Centra.

Oba dana bila su prožeta zabavnim aktivnostima tipičnim za salezijanski oratorij koje su ovu odabranu skupinu učenika učinile pravim malim „društvom veselja“ na koje bi i sam don Bosco bio ponosan.

Ivana Spajić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis