29 velj

Maturanti Katoličkog škoskog centra ,,Don Bosco” 15. i 16. veljače bili su na kratkom putovanju u svrhu duhovne obnove. Duhovna obnova je započela molitvom u busu, a potom se nastavila na ciljanom odredištu – Buškom jezeru. Tu smo se smjestili u samostanu karmelićana, koji, kao i ljepota tamošnjeg okoliša, odiše nekim posebnim čarima.

Tijekom dana smo imali dvije radionice. Prva od tih radionica iziskivala je samoću i potpuno posvećivanje sebi, zavirivanje u kutke duše koje smo potisnuli ili pokušali izbrisati. U tim trenutcima samoće dana je prilika za oprost samom sebi, za prisjećanje i lijepih i tužnih trenutaka.

U drugoj radionici imali smo priliku vidjeti što drugi misle o nama, suočiti se sa svojim manama i vrlinama i dobiti dodatan motiv za ustrajati dalje. To su bili trenutci kad smo prihvatali svoju sliku u svijetu.

Kako bismo zaokružili dan i došli do odgovora na pitanje Tko smo mi?, imali smo klanjanje gdje smo mogli spoznati kako nas vidi Bog. U tišini najbolje dolazi do izražaja naša osobnost. Bog nam u tim trenutcima pušta i plakati i smijati se. No, osim te potrage za samim sobom, uz pomoć svjedočanstva Katarine i Luke, toga dana postali smo korak bliži onome što želimo biti, koji fakultet upisati, kako graditi sretan život, obitelj i kako ustrajati u svojim odlukama. U tom trenutku svjesni smo bili kako naše muke i problemi oko upisa fakulteta zaista nisu tako veliki kako nam se čine. Zahvalni na tom svjedočanstvu, dan smo završili međusobno se družeći.

Drugi dan bio je još posebniji. Najprije smo razmatrali Riječ Božju i promišljali o tome što nam zapravo donosi čitav tekst, a nakon toga smo imali sv. misu koju je predvodio don Ivan Širić.

Doista smo bili počašćeni predivnim vremenskim uvjetima, gostoljubivim domaćinima i ljepotom samog kraja. Sa svim tim dojmovima, zaputili smo se kući zahvalni Bogu na dirljivim trenutcima i sretnom dolasku kući!

Agata Perković, IV. a Gimnazije

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis