04 velj

Prošli tjedan predstavnici  njemačke zaklade „Von Werkstatt zu Werkstatt“   (Iz radionice za radionicu) posjetili su naš Centar i općinu Žepče.  

Zaklada  „Von Werkstatt zu Werkstatt“ podupire stručno osposobljavanje i daljnje obrazovanje mladih bez obzira na njihovu rasu, profesiju, spol ili vjeru. Partneri su brojni obrtnici iz regije Bochum kao i druge poznate tvrtke koje financijski i profesionalno podupiru rad zaklade. Lokalni su partneri prije svega don Boscovi salezijanci koji imaju dugogodišnje iskustvo u odgoju, a osobito u strukovnom obrazovanju, stoga je ova zaklada pružila potporu i u razvoju praktične radionice našeg Centra. Ovaj službeni posjet bio je prilika za obilazak Centra, posebice radionice te upoznavanje s brojnim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima koje se odvijaju u KŠC-u „Don Bosco“ u  Žepču.

Također, predstavnici zaklade na čelu s predsjednicom Christinom Philipps susreli su i načelnika općine Žepče g. Matu Zovka. Ovaj susret s općinskim rukovodstvom bio je prilika podsjetiti se kakav značaj imaju salezijanaci i KŠC „Don Bosco“ Žepče u obrazovnom, sportskom, društvenom i kulturnom životu svih žitelja općine Žepče. Načelnik je potvrdio  dobru suradnju općine i Centra te još jednom iskazao svoju dobru volju u pružanju potpore svim budućim projektima, osobito onima koji će proizaći iz ove suradnje. 

Maja Spajić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis