10 sij

Program obilježavanja kraja prvog polugodišta upriličen je u četvrtak, 22. prosinca 2022., a  započeo je odličnom predstavom Naš Božić u izvedbi domaće dramske skupine Harmonia u Domu kulture.

Naši glumci i ovaj put su nas oduševili svojom glumom, podsjetili nas na božićne običaje našega kraja, te na to koje su prave vrijednosti do kojih trebamo držati te koje nam duhovne darove Božić donosi. Nakon kulturnog programa uputili smo se prema crkvi svetoga Ante na svetu misu. Svetu misu predvodio je žepački kapelan vlč. Štefan Marković uz koncelebraciju braće salezijanaca. Misno slavlje svojim pjesmama uzveličao je naš školski zbor. U svojoj propovijedi vlč. Štefan poručio je da se Isus rodio radi nas i našega spasenja kako bi preuzeo sve naše grijehe i donio nam spas. Isusu trebamo prepustiti sve što nas opterećuje, sve grijehe koje nosimo i znati da u novorođenčetu u štalici dolazi spas. On nas čeka i u svojoj jednostavnosti i skromnosti širi ruke svima nama. Ne oklijevajmo, krenimo mu u susret!

Ostatak programa odvijao se u našem Centru. Nakon zajedničkog blagovanja druženje se nastavilo u holu škole uz pjesme i svirku oratorijanskog benda te neizostavno fotografiranje kod okićene jelke. Nakon podjele svjedodžbi i čestitki za Božić uputili smo se kućama sa željama da nas radost Božića prati kroz cijelu školsku godinu, da tu radost nosimo u srcima i budemo božićno svjetlo nade svima koje sretnemo na svom putu.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Završetak prvog polugodišta | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis