29 stu

U utorak, 22. studenog 2022., 1.a i 3.a agroturističke škole imali su terensku nastavu. Tom prigodom, u pratnji profesorice Maje Spajić i profesora Bojana Antolovića, posjetili smo tvornicu  sokova Stanić Beverages – Juicy  u Kreševu. Brend voćnih sokova Juicy  jedan je od vodećih  na tržištima  BiH i Hrvatske.  

U tvornici sokova srdačno nas je dočekala direktorica proizvodnje Ivana Majsec koja je uljepšala obilazak tvornice stručnim vođenjem.

Obišli smo  pogon za proizvodnju osvježavajućih bezalkoholnih pića i  voćnih sokova.  To je bila  prilika za uvid u cjelokupan proces proizvodnje – od pripreme sirovina, punjenja sokova u različitu vrstu ambalaže do skladištenja.  Prolaskom kroz proces proizvodnje fascinirala nas je brzina i preciznost strojeva, a osobito nas je oduševio stroj za plastičnu ambalažu (puhaljka) koji zagrijava i puše u male plastične epruvete  te proizvodi PET boce različitih oblika.

Nakon obilaska tvornice posjetili smo i Sarajevo gdje smo imali slobodno vrijeme za obilazak grada ili neke druge  slobodne aktivnosti. Cijelo putovanje bilo je zanimljivo i poučno te jako lijepo iskustvo.

Ovim putem zahvaljujemo uposlenicima tvornice sokova Stanić Beverages – Juicy Kreševo  na gostoprimstvu te se nadamo budućoj suradnji.

Sandra Maglica, 3.a TOŠ

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Terenska nastava u Kreševu | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis