29 stu

U utorak, 22. studenog, skupina profesora našeg Centra sudjelovala je na susretu djelatnika salezijanskih škola Hrvatske provincije sa savjetnikom za pastoral mladih don Miguelom Angelom Garciom Morcuendeom koji je zbog bolesti predavanje održao putem Zooma. Susret je održan u Zagrebu, a osim djelatnika naše škole na njemu su sudjelovali djelatnici Salezijanske klasične gimnazije iz Rijeke i Salezijanske osnovne škole iz Zagreba.

Naglasak je bio na salezijanskom odgojno-pastoralnom procesu, koji nadahnut duhom kršćanskog humanizma oblikuje mlade kako bi sutra bili dobri kršćani i pošteni građani. Na sudjelovanje u ovome procesu pozvani su salezijanci, djelatnici, mladi i obitelji.

Naše škole trebaju mladima pružiti odgoj u vjeri, pomoći im u sazrijevanju, razvijanju međuljudskih odnosa i u otkrivanju vlastitog poziva. Kako bismo mlade mogli voditi na ovome putu, potrebno je da živimo svoj poziv, nastojimo im pružiti cjelovit odgoj koji ne podrazumijeva samo puko prenošenje znanja, da budemo pozitivne, zrele osobe otvorene kršćanskom smislu života, odnosno mi sami trebamo biti uzori našim učenicima.

Antonija Jukić, prof.

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Susret djelatnika salezijanskih škola u Zagrebu

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis