19 stu

U utorak, 15. studenog, zaključili smo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige kojem je ove godine moto bio Misli na sebe – čitaj!

U školi smo ovaj događaj obilježili provođenjem nekoliko aktivnosti od kojih je prva bila osnivanje kluba čitatelja. Na susretu održanom povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige raspravljalo se o Juditi Mire Gavrana povezujući je s biblijskom Juditom, ali i Juditom koju je Marko Marulić opjevao u prvom književnoumjetičkom tesktu na hrvatskom jeziku. Knjižnica je organizirala aktivnost izrade knjižnih oznaka. Učenici su tako imali priliku pokazati svoju kreativnost izrezivanjem, crtanjem i pisanjem motiva povezanih s čitanjem. Pretkraj Mjeseca hrvatske knjige posjetili smo i Interliber, međunarodni sajam knjige u Zagrebu, i našu knjižnicu obogatili brojnim lektirnim, klasičnim i popularnim naslovima. Posljednja aktivnost bilo je proglašenje najčitača mjeseca, a to je Filip Antunović iz 1. b opće gimnazije koji je tijekom proteklih mjesec dana posudio najviše knjiga u školskoj knjižnici.

Kažu da je knjiga dar koji možemo uvijek iznova otvarati pa iako je Mjesec hrvatske knjige iza nas, knjige nećemo ispuštati iz ruku. Otvarat ćemo ih i u njima uživati, uz njih se opuštati i zabavljati, vježbati svoj um i širiti  svoje vidike.

Marija Kosić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Mjesec hrvatske knjige | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis