01 lis

U trofejnoj dvorani Centra 28. rujna 2022. godine učenici koji su sudjelovali na Susretu mladih kemičara u Vukovaru imali su priliku predstaviti svoje istraživačke radove pred svojim kolegama.

Učenice 4. b razreda Gimnazije Nika Đuzel, Josipa Jurčević, Antea Kukolj i Kristina Trogrlić pod vodstvom prof. Slavice Jukić predstavile su svoj rad “Ispitivanje kakvoće ručno rađenih prirodnih sapuna“ te naglasile kako su sapuni izrađeni u školskom laboratoriju od biljnih ulja i prirodnih mirisa i boja.

Drugu prezentaciju „Određivanje antioksidacijskog kapaciteta povrća uzgojenog u školskom vrtu  KŠC-a „Don Bosco“ Žepče predstavile su učenice 3. a odjela Tehničko-obrtničke škole (agroturistički smjer) Magdalena Jurić, Sandra Maglica i Renata Šimić pod mentorstvom prof. Maje Spajić. Cilj rada bio je odrediti sadržaj polifenola i antioksidativnu aktivnost u blitvi i špinatu uzgojenim na praktičnoj poljoprivrednoj nastavi.

Zadnja prezentacija naziva  “Analiza fizikalno-kemijskih svojstava prirodne maske za lice od zelene gline“ dio je istraživačkog rada učenica 4. a odjela Gimnazije Ane Penave i Vanje Perković, koje je vodio prof. Marko Tomas. Njihov cilj bio je utvrditi zdravstvenu ispravnost korištenja prirodnih maski za lice ispitivanjem peroksidnog broja, pH vrijednosti i drugih parametara.

Svi radovi bili su jako zanimljivi i pomno popraćeni, a vjerujemo da se i u nekim drugim učenicima probudio istraživački duh.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Predstavljanje istraživačkih radova sa Susreta mladih kemičara u Vukovaru

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis