14 lip

U  četvrtak, 9. lipnja 2022. godine, naš je Centar bio domaćin Županijskog natjecanja osnovnih i srednjih škola u nogometu u organizaciji Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče. Na natecanju je svukupno sudjelovalo osamnaest ekipa, a sudionici su bili učenici i učenice iz Zenice, Zavidovića, Maglaja, Tešnja, Doboj-Juga i Žepča.
Prije svečanoga otvorenja upriličeno je izvlačenje parova. Službenom otvorenju nazočili su načelnik općine Žepče Mato Zovko, don Ivan Širić, ravnatelj KŠC-a „Don Bosco“ Žepče, Amir Muminović ispred Školskog sportskog saveza u Federaciji BiH, predsjednik Sportskog saveza općine Žepče Vlado Lučić, ravnateljice i ravnatelji osnovnih i srednjih škola općine Žepče, predstavnici Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče i profesori.

Moderatorica programa bila je prof. Mirjana Vrbić, koja je ispred Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče pozdravila sve goste i sudionike natjecanja, zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i provedbi ovoga natjecanja te poželjela poštenu igru i puno uspjeha svim natjecateljima.

Uime domaćina KŠC-a „Don Bosco“ Žepče pozdravnim riječima obratio se ravnatelj Centra don Ivan Širić.  Svim sudionicima zaželio je dobrodošlicu u naš Centar, čestitao na  pobjedi na općinskim natjecanjima i zasluženom plasmanu na županijsko natjecanje i poželio da i ovo natjecanje prođe u lijepom i sportskom ozračju.

Pozdravne riječi uputio je i Amir Muminović ispred Školskog sportskog saveza Federacije BiH, zahvalio Udruzi pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče na odličnoj organizaciji kao i KŠC-u „Don Bosco“ Žepče na srdačnoj dobrodošlici. Podsjetio je kako su protekla natjecanja koja su bila organizirana u Žepču organizirana na visokoj razini te je ovom prilikom, u znak zahvalnosti, uime Školskog sportskog saveza Federacije BiH uručio i prigodne darove predsjedniku Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče Ivanu Tadiću, don Ivanu Širiću, ravnatelju KŠC-a „Don Bosco“ Žepče i načelniku općine Žepče Mati Zovku.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko u svom je obraćanju svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Žepče i da im boravak u našem gradu ostane u lijepom sjećanju. Čestitao je na dosadašnjim ostvarenim  rezultatima te svima poželio puno sportske sreće  i što bolji plasman na Federalno natjecanje te na kraju proglasio ovo natjecanje otvorenim.

Završetkom natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati:

Osnovne škole:

Djevojčice:

1. OŠ „Novi Šeher“,  Novi Šeher

2. Druga osnovna škola Zavidovići

3. OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica.

Dječaci:

1. Prva osnovna škola Zavidovići

2. OŠ „Novi Šeher“ Novi Šeher

3. OŠ „Žepče“.

Srednje škole:

Djevojke:

1. KŠC „Don Bosco“ Žepče

2. Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj

2. Srednja tehnička škola Tešanj.

Muškarci:

1. Srednja tehnička škola Tešanj

2. Mješovita srednja škola Maglaj

3. SMŠ „Žepče“.

Naše djevojke osvojile su sjajno 1. mjesto u kategoriji srednje škole – djevojke, a naša učenica Janica Filipović (II. a odjel Tehničko-obrtničke škole) ponijela je titulu najbolje nogometašice turnira.

Iskrene čestitke svim sudionicima, a na poseban način  našim djevojkama i njihovom mentoru prof. Josipu Klariću. 

Svima želimo puno sreće i na Federalnom natjecanju!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Županijsko natjecanje u nogometu |2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis