22 ožu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, naši učenici, polaznici izborne nastave biologija-kemija, proveli su anketu o potrošnji vode u našoj općini. Sudionici ankete odgovarali su na pitanja vezana uz potrošnju i način ophođenja prema vodi. Analizom rezultata utvrdili smo kako naši sugrađani uglavnom savjesno troše vodu.

          U većini naselja naše općine više je izvora pitke vode koja nije pokazala pozitivne rezultate zagađenja, što je velika prednost mjesta u kojem živimo. Količina pitke vode je uvijek optimalna. Iz daljne analize anketnih podataka ohrabrujući je i podatak da je u našem podneblju dostupna vodovodna voda i pitka voda, te naši sumještani uglavnom konzumiraju vodovodnu vodu i za piće.       Čak 80% ispitanika radije pije vodu iz slavine nego flaširanu vodu. To nam govori o ispravnosti tih istih voda – imaju dovoljno otopljenih minerala, rijetko su zagađane i onečišćene, bogate su kisikom te su iznimno osvježavajuće. Uzevši u obzir ostatak BiH, naše područje je blagoslovljeno ovim prirodnim bogatstvom.

          Naša želja bila je podsjetiti  i naglasiti važnost očuvanja izvora pitke vode kojima smo blagoslovljeni u našem kraju. Vođeni tom idejom, načinili smo i prezentaciju koju želimo podijeliti sa svima vama. Čuvajmo našu pitku vodu, naše bogatstvo,  i sretan  vam Dan voda!

                                                                     Učenici trećih razreda gimnazije.

Prezentacija

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis