21 stu

„Studeni. Posvuda kida lišće, a u nama komadić srca, iznova i iznova. Stavi nam ga u ruke, zamagli nam pogled, i onda, iz te magle, uvijek izroni isti GRAD. Stoji, pruža nam ruke i čeka nas…“ 

U tom ozračju svake godine diše i naš Centar.

Prošlo je trideset godina od sloma i herojske obrane grada Vukovara. Dostojanstveno i tiho  18. studenog obilježili smo taj veliki dan i prisjetili se svih žrtava Domovinskog rata koje su dale živote za hrvatsku slobodu. Dan je to kada se s pijetetom i dostojanstvom sjećamo ubijenih civila i branitelja u Vukovaru, dan koji nikada ne smijemo zaboraviti.

Počast Gradu Heroju odali smo i postavljanjem prigodnih panoa u predvorju škole za koje se pobrinula prof. Amanda Jurić i pripremila ih s učenicima u sklopu redovne i izborne nastave povijesti  uz pomoć školske knjižničarke, paljenjem svijeća te izložbom knjiga u školskoj knjižnici. Zbog novonastale situacije i izvođenja  nastave  po online modelu prof. Amanda Jurić i prof. Suzana Đuzel planiranu temu o stradanju Vukovara proći će kroz sate povijesti po povratku učenika u školske klupe kao i prikazivanje dokumentarnog filma o Vukovaru.

Paljenjem svijeća upalili smo svjetlo u znak sjećanja na tužna vremena i nedužne ljude kao znak oprosta i mira. Lampioni  su svijetlili dugo u noć, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva kojem nas je poučio VUKOVAR.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Dan sjećanja na Vukovar 2021.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis