17 lip

Nastavnu 2020./2021. godinu završili smo u srijedu, 16. lipnja. Nastava se održavala do petog školskog sata, a u 12 sati slavili smo misu zahvalnicu.

Misu je predvodio don Milan Ivačević, ravnatelj Centra. U propovijedi je istaknuo kako trebamo biti zahvalni za sve što smo u ovoj godini primili od Boga, bilo dobro ili loše. Ova nastavna godina, kao i prošla, zbog epidemioloških mjera bila je izazovnija i za učenike i za nastavnike nego što je to uobičajeno. Na  kraju ipak možemo reći da smo se dobro snašli u tim neizvjesnim trenutcima te da smo ih uspješno prebrodili, a što je najvažnije sačuvali smo i zdravlje. Don Milan se u propovijedi prisjetio i naše učenice Ane Širić koja je preminula početkom školske godine i kazao kako je siguran da i ona prisustvuje našem slavlju te da nas zagovara kod Boga. Učenicima je savjetovao i da slobodno vrijeme u kojem će uživati idućih mjeseci pažljivo rasporede i osmisle i neka brinu o svom odnosu s Bogom i bližnjima, ali i odnosu prema sebi samima.

Na kraju misnog slavlja don Milan je objavio da će ove godine završiti njegova služba u našoj školi te da će biti premješten u Split. Učenici su tu priliku iskoristili kako bi zahvalili don Milanu za njegovo prisustvo u školi i za sve što je činio za njih, a uz riječi zahvale uručili su mu i prigodan poklon. Pozdravili smo se i s profesoricom Ivanom Cvitanović koja također od sljedeće godine više neće biti član naše školske zajednice.

Svima s kojima se opraštamo želimo sreću u svim njihovim novim pothvatima, a ostalima ugodan i bezbrižan ljetni odmor!

Marija Kosić

Fotografija: Marta Marijanović

Ostale fotografije možete pogledati OVDJE .