23 ruj

„U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: `Idem pripraviti vam mjesto`? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.“ (Iv 14,2-3)

S vjerom u uskrsnuće i život vječni oprostili smo se od drage nam Ane Širić, učenice III. razreda Opće gimnazije Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče, koja je u predvečerje 17. rujna 2020. godine nesretnim slučajem smrtno stradala i prešla u vječnost.

Naša Ana bila je samozatajna, ali izuzetno vedra, pozitivna i hrabra osoba koja se nije bojala života i izazova koje on stavlja pred mlade ljude. Čvrsto je vjerovala da mladi kroz prijateljstvo, druženje, dijeljenje iskustava i zajedničko rješavanje problema mogu učiniti ovaj svijet ljepšim i ugodnijim mjestom za život. S nama je dijelila svoja osjećanja, probleme i razmišljanja  stvarajući neraskidivu nit koja je povezala i ispreplela naše živote. Na isti način odnosila se i prema svojoj obitelji nalazeći u njoj izvor životne snage, vjere i nade u bolje sutra. Ustrajno je gradila svoj karakter na vjeri i primjerima inspirativnih ljudskih sudbina pokušavajući, kako je sama govorila, „izgraditi najbolju moguću verziju sebe“.

Njezin iznenadni odlazak ostavio je ogromnu prazninu u našoj školi i teško nam pada što je više ne vidimo u dvorištu, na hodniku, u učionici, ali duboko u nama tinja nada i uvjerenje da imamo još nekoga našega u raju među anđelima. Vjerujemo da sve ono što je Ana bila nastavlja postojati u onoj boljoj, nebeskoj stvarnosti. Iako je Ana iznenada prešla u tu stvarnost, i dalje će živjeti u našim srcima i mislima. Ostajemo povezani u molitvi. Mi molimo za Anu, da što prije zasja u onom mjestu koje joj je Isus pripravio u domu Oca Nebeskoga. Molimo Boga i da Aninoj obitelji podari snagu da mogu nastaviti svoj zemaljski hod zahvalni za dar koji su imali u Ani te da vjernički prihvate Božju odluku da je upravo sada uzme k sebi,  a vjerujemo i da se ona zauzima za nas kako bismo ostavili što ljepši trag na ovome svijetu i u vječnosti bili zajedno s njom.

Neka je Uskrsli Gospodin, čiju je ljubav već iskusila po svetim sakramentima, osposobi za nebeske dvore koje će krasiti ljepotom svoje duše!

                                                                                            Školska zajednica KŠC-a „Don Bosco“