05 lip

Na ovogodišnjim županijskim sportskim natjecanjima naši učenici izborili su sudjelovanje u odbojci za muške te u rukometu i nogometu za muške i cure.

Prvi su svoj nastup imali odbojkaši 28. svibnja 2019. u Zavidovićima gdje nažalost u pretkolu nisu uspjeli svladati ekipu Zavidovića i time završili svoj nastup.

Dan poslije, 29. svibnja 2019. godine, također u Zavidovićima, na redu su bili rukometaši i rukometašice. Raspored je curama u polufinalu donio najtežeg protivnika – ekipu  Zavidovića. Cure su dale sve od sebe, ali kvaliteta protivnica ipak je bila prevelika, pa je na kraju ostala borba za treće mjesto protiv djevojaka iz Tešnja koje su u drugom polufinalu poražene od ekipe Kaknja. U utakmici za treće mjesto, nakon odlične igre, naše učenice odnijele su pobjedu kao i ekipa Zavidovića protiv Kaknja.

Rukometaši su imali nešto više sreće u rasporedu. Izbjegli su pretkolo te čekali pobjednika između Kaknja i Tešnja. Bolji su bili momci iz Kaknja i izborili polufinale s našom ekipom. Izvrsnom igrom cijele ekipe pobijeđen je Kakanj i čekao se pobjednik drugog polufinala između Zavidovića i Maglaja. Bolji su bili momci iz Maglaja i osigurali finale protiv naše ekipe. Finalna je utakmica nakon izjednačene i neizvjesne borbe završila neodlučeno te se pobjednik morao odlučiti izvođenjem sedmeraca. Izvrsni Damir Stanković brani dva sedmerca i donosi naslov županijskih pobjednika u rukometu, a Stjepan Malbašić proglašen je najboljim igračem.

Poslije uspjeha rukometašica i rukometaša i dana odmora  31. svibnja 2019. rezerviran je za natjecanja u nogometu. Domaćinstvo natjecanja pripalo je našoj Udruzi pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture kao nositelju svih školskih sportskih manifestacija na Općini. To je zapravo značilo da je naš Centar domaćin s obzirom na to da je cijeli program natjecanja u obje konkurencije za osnovnu i srednju školu održan u našoj sportskoj dvorani i vanjskim terenima za nogomet.

Muška je ekipa u četvrtini finala za protivnika imala Srednju mješovitu školu iz Zenice koju su svladali bez većih problema. U polufinalnoj utakmici protivnici su bili momci iz Kaknja koji su također pobijeđeni i izboreno je finale protiv Tehničke škole iz Zenice. U međuvremenu su i cure  izašle na teren i pobijedile ekipu iz Kaknja, što im je kao i momcima osiguralo finale protiv cura iz Tešnja. U finalnom susretu protiv odlične ekipe iz Tešnja nije bilo nimalo lako. Cure iz Tešnja su i povele,  ali nije se odustajalo, što je rezultiralo obratom i na kraju zasluženom pobjedom. Nakon pobjede cura i momci su dali sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu, međutim tvrd protivnik ekipa Tehničke škole iz Zenice nije se dala pobijediti i utakmica je završena neodlučeno (1:1). Nakon boljeg izvođenja šesteraca na kraju je ipak slavila ekipa iz Zenice, ali našim momcima svakako čestitke na prikazanoj igri i osvojenom drugom mjestu.

Ekipe su nastupale u sljedećim sastavima:

rukomet (cure): Anđela Vidović, Sara Jozić, Martina Vidović, Barbara Tadić, Gabrijela Vrbić, Helena Tomas, Tea Pervan, Marijana Sinanović, Josipa Adžić

rukomet (muški): Damir Stanković, Jakov Šumić, Krunoslav Jorgić, Filip Ramljak, Toni Knezović, Filip Vrbić, Stjepan Malbašić, Ivan Babić, Franjo Ravnjak, Stjepan Budimir

nogomet (cure): Anđela Vidović, Ena Pervan, Sara Jozić, Martina Vidović, Barbara Tadić, Marijana Sinanović, Helena Tomas, Matea Radić

nogomet (muški): Nikola Udovičić, Filip Dropulja, Andrej Bulajić, Filip Relotić, Gabrijel Andrić, Marko Lupić, Leo Perković, Nikola Ivešić, Petar Jukić.

Svim učenicama i učenicima kao i njihovom voditelju profesoru Josipu Klariću čestitamo na uspjesima i dostojnom predstavljanju našega Centra i Općine Žepče na ovim županijskim natjecanjima.

Josip Klarić, prof.

Za pregled svih fotografija kliknite