02 stu

U ponedjeljak 31. listopada izaslanstvo škole zapalilo je svijeću i položilo cvijeće na grobove preminulih učenika i djelatnika.

Dušni dan u našem Centru obilježili smo sv. misom u 12 sati za preminule djelatnike i učenike. Svetu misu predvodio je don Danijel uz koncelebraciju svoje subraće salezijanaca. Don Danijel se u propovijedi prisjetio pokojnih profesora Josipa, Ivana i Pavla te pokojnih učenika našega Centra Ivana, Nikole, Ante i Marija. Oni su kroz ovu školu hodali, smijali se, uveseljavali ostale, dijelili sve radosti i tuge s ostalim učenicima. Radovali su se životu, uspjehu, svakoj novoj prilici, a sada nas posmatraju gore s neba i raduju se zajedno s nama susretu s Isusom. Oni su kao sv. Dominik Savio ugledali svjetlo. Nisu bojali svjetla, koračali su prema njemu. Ne bojmo se ni mi Svjetla, pustimo Isusa da nam bude svjetlo utjehe i spasa. Don Danijel nas je pozvao da se danas kada se sjećamo vjernih mrtvih prisjetimo i naših pokojnih branitelja. Prisjetimo ih se s ponosom, njih koje je vjera u Boga i krunica oko vrata održavala u borbi za bolje sutra. Nemojmo ih iznevjeriti i pogaziti njihovu žrtvu i njihov život.

Danas i jučer učinili smo sigurno jedno od duhovnih djela milosrđa. Nastojmo učiniti i neka od tjelesnih djela milosrđa, potaknuo nas je don Danijel.

U životu smo pozvani činiti dobro. Biti sol zemlji i svjetlo svijetu, a ne ponavljati: „Gospodine, ako se grijeha budeš spominjao, tko će opstati.“ Činimo dobro, rasplamsajmo plamen dobrote! Jedino ćemo tako zaslužiti plaću na nebu i susret s Gospodinom.

                                                                                                         Tanja Slišković

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis