23 svi

„Tko želi uživati plodove svoga rada, mora imati ljubavi u srcu i biti strpljiv.“

                                                                                                                                                           (don Bosco)

Radom, zalaganjem i strpljivošću naši su maturanti uspješno priveli kraju svoju posljednju nastavnu godinu. Kao što su i započeli, misom zahvalnicom su i završili svoje školovanje u Centru.

A sada je vrijeme proglasiti i pohvaliti one najbolje među njima. Vrijeme je proglasiti učenike generacije za Opću gimnaziju i Tehničko-obrtničku školu. Učenikom generacije može postati onaj učenik koji je imao odličan uspjeh i uzorno vladanje na kraju svake školske godine, a vrednuju se i sudjelovanja i uspjesi na natjecanjima.

Učenik generacije tehničko-obrtničke škole

Ove uvjete u Tehničko-obrtničkoj školi ispunili su: Nevenka Đurein, Matea Jurić, Ana Pavković i Dajana Zrno (učenice IV. a odjela, poljoprivredni tehničar) te Anica Jukić i Josip Tomić (učenici IV. m odjela, tehničar za mehatroniku). Među ovim odličnim i uzornim učenicima ističe se Josip Tomić koji je za školsku 2015./2016. godinu proglašen učenikom generacije.

Josip je odličnim uspjehom i uzornim vladanjem kroz sve četiri godine srednjoškolskoga obrazovanja uspio postati kandidat za učenika generacije. Sudjelovanje na državnim natjecanjima u Republici Hrvatskoj približilo ga je samom vrhu ljestvice. Na državnim natjecanjima iz strukovnih predmeta u drugom i trećem razredu pokazao je zavidne rezultate među jakom konkurencijom. No, predstavljanje naše Škole i Centra na Danima otvorenih vrata je ono što je prevagnulo u njegovu „korist“. Predstavio nas je srcem i dušom te pokazao kako je, kao i do sada, i nakon završetka nastavne godine, spreman doći u školu i odraditi ono što se od njega traži. Josip je bio, a vjerujemo kako će i ostati, animator Omladinskoga centra. Rado je i nesebično pomagao mlađima, odgajao ih te se brinuo o njima. Znao se nasmijati svakom malom djetetu kao da mu je brat, znao je utješiti i oraspoložiti. Uvijek je na prvo mjesto stavljao čovjeka pored svih svojih školskih obveza. Uvjereni smo kako će i dalje smjelo kročiti stazom života te biti uspješan u nastavku svoga obrazovanja. Sretno!

Iskrene čestitke Josipu i svim predloženim učenicima!

„Tko ima jaku volju, uvijek će pronaći sredstva da postigne svoj cilj.“            

                                                                                                                                          (don Bosco)

Učenik generacije gimnazije

U nikad brojnijoj konkurenciji odličnih i uzornih učenika, teško je birati najboljega. Ipak, i to je dio srednjoškolskoga obrazovanja. Biti najbolji među najboljima, iznimna je čast i zadovoljstvo. Sukladno članku 6. Pravilnika o izboru učenika generacije u srednjoj školi u školskoj 2015./2016. godini, osamnaest učenika Opće gimnazije ispunjavalo je uvjete za učenika generacije:

To su: Anja Antolović, Katarina Filipović, Mateja Jakić, Barbara Knežević, Klara Lovrić, Ema Mandura, Marijana Matijević, Tea Pravdić, Andrea Radić, Dubravko Tomić, Iva Borovac, Lucija Dzambo, Marko Knežević, Martina Mihaljević, Magdalena Mijatović, Marin Penava, Marinela Spajić i Milenka Tubić.

Prema kriterijima koje donosi navedeni Pravilnik, najveći broj bodova ostvario je učenik Dubravko Tomić, učenik IV.a odjela. Dubravko je zahvaljujući odličnome uspjehu i uzornome vladanju  koje je ostvario sve četiri godine, te rezultatima postignutim na natjecanjima od kojih izdvajamo: sudjelovanje na XIX. i XXI.  matematičkoj olimpijadi, prvo mjesto  u školskoj 2013./2014. i treće mjesto u školskoj 2015./2016. godini na Natjecanju iz matematike srednjih škola Federacije Bosne i Hercegovine koje rade po hrvatskome nastavnom planu i programu, proglašen učenikom generacije Opće gimnazije Katoličkoga školskog centra „Don Bosco“ za 2015./2016. godinu.

Osim gimnazijskoga obrazovanja, Dubravko je stekao i glazbeno srednjoškolsko obrazovanje uz iznimne rezultate u sviranju gitare: I. mjesto na Federalnome natjecanju učenika i studenata glazbe 2013., I. mjesto na Kantonalnome natjecanju učenika glazbenih škola, III. mjesto na XV. Otvorenome fedralnom natjecanju učenika i studenata glazbe 2012. …

Šahovski majstor, svirač usne harmonike, kreator informatičkih inovacija i igrica, veliki poznavatelj mitologija, filma, stripa i glazbe, učenik koji doprinosi društvu svime što radi.

Dubravkove su sklonosti i sposobnosti vrednovane i prepoznate od drugih učenika, ne kao razlozi razdvajanja, nego kao razlozi međusobnoga zbližavanja.

Čestitamo svim predloženim učenicima, na iznimnime trudu, zalaganju i ostvarenim rezultatima, a osobito Dubravku. Nadamo se i želimo da Dubravku ovo bude samo jedno u nizu priznanja koja slijede. Dubravko, čestitamo i ponosni smo jer si dio našega Centra i iščekujemo vijesti o tvojim uspjesima!

 No, zapamtite, u životu prvo budite čovjek pa tek onda sve što želite!

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis