07 tra

Dana, 21. ožujka u našem Centru upriličena je  korizmena duhovna obnova za sve djelatnike Centra. Prije svete mise koja je bila u 17:00 sati upriličena je sveta ispovijed. Svetu misu je i ove godine predvodio pomoćni biskup Pero Sudar, promicatelj katoličkih škola za Europu uz koncelebraciju braće salezijanaca.

U ovom Velikom tjednu mi iščekujemo nešto Veliko, a to je Uskrs. U sakramentu pomirenja, ali i kroz cijelu korizmu mi smo se pripremali za susret s uskrslim Kristom.

U svojoj homiliji biskup Sudar je istaknuo važnost godine milosrđa i važnost učiteljskog poziva. Kao ljudi smo pozvani da crpimo snagu iz vjere da će Bog sve okrenuti na dobro. Kao učitelji smo pozvani da svoje vjerničko uvjerenje i svjedočenje posredujemo drugima, a to su naši učenici. I u našim školama ima onih koji se osjećaju izgubljenima, ostavljenima, napuštenima,…ali to nikom ne govore jer više ne vjeruju u milosrđe ljudi. A Milosrđe je Božje veliko i tu ima mjesta za svakoga. Bog je najveći Učitelj. On se zauzima za svakog čovjeka jer ga voli. I mi se trebamo zauzimati za svoje učenike jer prorok Izaija reče „Gle, u dlanove sam te svoje urezao“ jer velik je samo onaj učitelj koji imena svojih učenika zapisuje na vlastite dlanove i nosi u svojim srcima. U ovoj jubilarnoj godini milosrđa smo pozvani na poniznost i suosjećajnost srca. Jer samo takvi možemo naviještati i svjedočiti milosrđe. Stari Izraelci su napuštali sve staro i u milosnoj godini su tražili novo i bolje. „U vrijeme milosti ja ću te uslišiti, u dan spasa ja ću ti pomoći“ (Iz 49, 8).

Nakon duhovne obnove za djelatnike biskup Sudar se susreo i s roditeljima naših učenika.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis