16 stu

Povodom proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u suradnji s Muzejom  Moslavine Kutina, u prostorijama KŠC-a „Don Bosco“ bit će upriličena etnografska izložba pod nazivom Priča o kruhu ili dok je kruha ikakva, ne boj se glada nikakva, poznate hrvatske etnologinje Slavice Moslavac. Na izložbi će biti predstavljeni zagonetni muzejski predmeti kao i brojni hljebovi kruha koji su odabrani na kutinskoj priredbi Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Posjetitelji će imati prigodu slikati se u stiliziranoj, bajkovitoj kućici, ukrašenih prozora, pokrivenoj slamom.

Osim predavanja i izložbe Slavice Moslavac, svoju knjigu Oblizeki predstavit će poznata spisateljica i novinarka Božica Brkan iz Zagreba.  Oblizeki sadrže zavičajne recepte izuzetne kulturno-povijesne i nadasve etnografske vrijednosti. Božica Brkan autorica je brojnih knjiga. Neke od njih su: zbirka kajkavskih pjesama «Vetrenica ili obiteljska arheologija» (1990.), izbor novinskih feljtona «Enciklopedija špeceraja» (1990.), roman «Lift ili politička melodrama» (1993.), zavičajna čitanka «Oblizeki – Moslavina za stolom» (2006.), knjige pjesama «Bilanca 2.0, odabrane ljubavne i ostale štokavske pjesme» (2011.), a nama su možda najpoznatije visokonakladne kuharice: «Hrvatska za stolom», «Slastice u Hrvata», «Mediteran za stolom» itd.

Vrijeme održavanja je četvrtak, 19. studenoga 2015. godine, u 11,30 za učenike i u 17,30 za građanstvo. Događanje će završiti moslavačkim žetvenim kolima.

Svi ste srdačno pozvani.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis