19 lis

CNC-operateri,  2. d, prisustvovali Danima otvorenih vrata Tehnološkoga centra „TEXIMP“

8. listopada 2015. godine prisustvovali smo Danima otvorenih vrata TEXIMP-a u Zenici. Krenuli smo onamo u poslijepodnevnim satima, u vrijeme praktične nastave. Na putovanje su nas vodili profesori: Saša Grozdić, Ivica Spajić i Pavle Lončar, ravnatelj Tehničko-obrtničke škole, Marinko Antunović i pedagog, don Danijel Vidović.

Posjetili smo izložbu brojnih CNC alatnih strojeva, kao i prezentaciju rada na CNC vertikalnome i tokarskome obradnome centru. Dani otvorenih vrata upriličeni su u prostorijama Tehničke škole.

CNC strojevi

TEXIMP je međunarodna trgovačka kuća specijalizirana za prodaju i servis CNC alatnih strojeva s vlastitim servisnim i tehnološkim centrima u osam zemalja Jugoistočne Europe. Jamče najbolju lokalnu potporu za klijente te su ekskluzivni zastupnici poznatih proizvođača: Haas Automation, Nakamura-Tome, Tornos i Matsuura.

Jedna od njihovih podružnica je i u Zenici. Ondje smo imali čast pratiti rad CNC alatnih strojeva i postavljati pitanja ljudima iz struke s velikim iskustvom na koja su ljubazno odgovarali, što je doista prava vrijednost koju treba cijeniti.

Obogaćeni novim saznanjima i iskustvom, vratili smo se svojim domovima. Ovo je bio još jedan stupanj više našega obrazovanja, a poslužit će nam kao iskustvo i motivacija u daljnjemu školovanju i radu. Ovim putovanjem će naš Centar biti bogatiji za jednu novu suradnju. To je zaključak razgovora ravnatelja naše Škole, Marinka Antunovića i voditelja Tehnološkoga centra Teximp-a Zenica,  gospodina Frane Sestaka.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis