08 lis

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada svake godine. Ove godine u našemu Centru obilježavanje toga Dana započelo je svetom misom koju je predvodio ravnatelj, don Milan Ivančević, a u propovijedi je istaknuo važnost uloge koju ima svaki nastavnik u odgoju. Obrazovanje je nužno popratiti odgojem, a odgajati moramo s ljubavlju jer ćemo jedino tako odgojiti zdrave ljude i pozitivno utjecati na razvoj društva. Istaknuo je i važnost nenastavnoga osoblja jer svi djelatnici škole sudjeluju u odgoju učenika.

Predavanje za nastavno osoblje profesorice Marjane Grlić pod nazivom „Projektna nastava” bilo je druga točka u programu obilježavanja Svjetskoga dana učitelja. Predavanje je trebalo potaknuti nastavnike na češću organizaciju projektne nastave jer se takvim načinom rada mogu postići rezultati koje je  teško ostvariti nastavom u kojoj je dominantan frontalni rad s učenicima. Don Danijel Vidović održao je predavanje za nenastavno osoblje pod nazivom „Uloga mame Margarite“. Istaknuo je njezinu ulogu u don Boscovom životu – ona je bila njegova prva učiteljica. Svojim neprestanim poticanjem na razmišljanje o Božjoj prisutnosti i strahu Božjemu, razvijanjem osjećaja ljubavi prema životu i siromasima, odredila je budući put svoga sina. Tim je riječima potaknuo i ohrabrio slušatelje koji su, uz profesore, odgojitelji naših učenika.

Nakon zanimljivoga i poticajnoga predavanja slijedio je ručak koji je zaključio još jedno obilježavanje Svjetskoga dana učitelja.Dan ucitelja 2015

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis