21 ruj

„Budite suradnici nama u  odgoju!“ – poziv je roditeljima upućen u subotu 19. rujna 2015. godine na prvom roditeljskom sastanku KŠC-a „Don Bosco“.

„Hvala na povjerenju jer ste svoju djecu upisali u naš Centar!“, riječi su novog ravnatelja Centra don Milana Ivančevića. „Naš zadatak su cjeloviti odgoj i obrazovanje – pomoći mladima da dođu do kruha i punine srca! Mladi su naša budućnost, a sam papa Franjo je istakao kako je važno odgajati srcem. U tom poslu najpozvaniji su roditelji – mora Vas zanimati što je u srcu Vaše djece! Treba prepoznati krik mladog srca i pomoći mu. Don Boscov preventivni sustav (razum, vjera i ljubaznost) nam pomaže predusresti opasnosti – razumjeti mlado srce!“

Već na početku sastanka roditelji su imali priliku pogledati pobudnicu za 2015. godinu – KAO DON BOSCO, S MLADIMA, ZA MLADE! Pobudnica je poruka vrhovnog salezijanskog poglavara don Angela Fernandeza Artimea, desetog don Boscova nasljednika. Don Boscova je karizma  briga za odgoj. A danas je odgoj u krizi. Egzistencijalni je problem  kako odgojiti djecu. Zato su braća salezijanci s nama u Žepču već 20 godina.  Kroz igru i spontano druženje  brinu se o odgoju mladih.

Ove školske godine u Opću gimnaziju upisano je 189 učenika dok Tehničko-obrtnička škola kroz 12 odjela broji 248 učenika. Upravo o njima govorili su ravneteljica Opće gimnazije prof. Slavica Jukić i ravnatelj Tehničko-obrtničke škole prof. Marinko Antunović. „Učenici bi trebali imati ozbiljan i odgovoran pristup školskim obvezama. Trebali bi izostajati samo kada imaju jako dobar razlog za to. Trebaju cijeniti učenje i rad, trebaju biti odgovorni u svom radu. Gimnazijalci i tehničari trebaju studirati, a obrtnici lako pronalaziti posao. Sve su to naši zajednički zadaci. Dosada smo bili uspješni, a tako bi trebalo i nastaviti.

Cilj Centra je razvijanje obiteljskog duha! A to možemo samo zajedno – škola (djelatnici) i roditelji. Zato Vas pozivamo – provedite vrijeme s nama, pratite rad svoga djeteta, podržite nas  u našemu radu!“

Nakon zajedničkog, uvodnog dijela, uslijedili su roditeljski sastanci za svaki odjel u Centru na kojima su izabrani predstavnici roditelja u  Vijeće roditelja za ovu školsku godinu. Utemeljiteljska sjednica Vijeća roditelja održana je odmah nakon pojedinačnih roditeljskih sastanaka.

prvi roditeljski 2015

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis